matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole trapezu równoramiennego
Karo :
Pole trapezu równoramiennego h wynois4 b=4 i ramie 5
7 maj 22:14
Beti:
x
2
= c
2
− h
2
x
2
= 25 − 16 = 9
x = 3
a−4
x =
= 3
2
a − 4 = 6
a = 10
a+b
14
P =
*h =
*4 = ...
2
2
7 maj 22:22