ppole trapez na rysunku wynosi h 4, b=4 i ramie 5
Karo :
7 maj 22:08
Karo : Pomocy

jutro matura
7 maj 22:11
asdf:

jest to trapez równoramienny, z tw. pitagorasa:
5
2 = 4
2 + x
2
a = dolna podstawa = b + 2x = 4 + 2x
oblicz x i będziesz mieć drugą podstawę
7 maj 22:17
Karo : Jejku dziękuję bardzo
7 maj 22:18
Karo : Jejku dziękuję bardzo
7 maj 22:19
Karo : ale i tak coś mi nie wychodzi
7 maj 22:23
asdf: x = 3
7 maj 22:24
Karo : no tak
7 maj 22:25
asdf: no i licz
7 maj 22:25
Karo : wynik ma wynosić 28 a mi taki nie wychodzi nie wiem czy ja źle podstawiam , bardzo proszę abyś
mi pokazał/ła
7 maj 22:26
asdf: x = 3
a = 4 + 2x = 4 + 6 = 10
| | (a + b) * h | | (10 + 4) * 4 | | 14 * 4 | |
P = |
| = |
| = |
| = 28 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
7 maj 22:27
Karo : No i sierota ze mnie ,źle podstawiłam

dzięki jeszcze raz
7 maj 22:30