maturka
muchacita: 1. Rozwiązanie równania x(x+3)−49=x(x−4) należy do przedziału.
A.(−
∞;3) B.(10;+
∞) C.(−5;−1) D.(2;+
∞)
2. Najmniejszą liczbą całkowitą należącą do zbioru rozwiązań nierówności
A.1 B.2 C.−1 D.−2
3.Styczną do okręgu (x−1)
2 + y
2 − 4=0 jest prosta o rownaniu.
A. x=1 B.x=3 C.y=0 D.y=4
| | 3x−1 | | 2 | |
4.Rozwiązaniem równania |
| = |
| jest |
| | 7x+1 | | 5 | |
5.Do zbioru nierownosci (x−2)(x+3)<0 nalezy liczba:
A.9 B.7 C.4 D.1
Pomóżcie jak to rozwiazac bo nie moge dac sobie rady
7 maj 21:48
krystek: 
1)wymnóż i wylicz x i sprawdź do którego przedziału należy!
2) pomnóż obustronnie przez ?24
3)okrąg o S=(1,0) i r=2
| | 1 | |
4) na" krzyż " i wylicz x zał x≠− |
| |
| | 7 | |
7 maj 21:53
muchacita: no wlasnie 1. mi nie wychodzi
7 maj 21:56
Kasia: wychodzi,ze 7 x − 49 − wiec patrzysz co kryje się przed x, jest to 7 − teraz szukasz przedzialu
do ktorgo 7 nalezy

oczywiscie jest to D bo jest tam wieksze niz 2 liczby dodatnie
7 maj 21:57
muchacita: aa 5. bo tos ie robi x−2=0 i x+3=0
x=2 x=−3 ?
7 maj 22:08
muchacita: | | 3 | |
2. mi wyszło x=− |
| chyba zle  |
| | 2 | |
7 maj 22:51