maturalne
kamil: oblicz cyfre jednoci 32008
23 kwi 19:35
xpt: Podpowiedź: cyfry jedności 3 to kolejno (zaczynając od 30) 1,3,9,7,1,3,9,7,1,3,9,7
23 kwi 19:39
Eta: 30= 1
31=3
32=9
33= 27
34= 81
35=243
36=729
37=2187
38=6561
cyfra jedności powtarza się co czwarty raz
wiec 2008:4 = 502
więc 32008 ..... ma cyfre jedności 1
23 kwi 19:41
kamil: czyli 3

dzieki bardzo
23 kwi 19:41
kamil: faktycznie 1 bo jeszcze 0
23 kwi 19:42
Eta: Nie 3 ...... tylko 1
23 kwi 19:43
tim: Heloł!
23 kwi 19:44
Eta:
23 kwi 19:45
tim: Już ciut zdrowszy
23 kwi 19:46