?
Anula: jak to zrobić : na rysunku przedstawiony jest wykres funkcji y=f(x) Liczba rozwiązań równania
f(x)=−1/2 jak to zacząć?
7 maj 21:13
ZKS:
| | 1 | |
Możesz sobie narysować na tym wykresie funkcję y = − |
| i zobaczyć ile razy przetnie ona |
| | 2 | |
Twój wykres to będą Twoje rozwiązania.
7 maj 21:15
Anula: ale jak ją mam narysowac jak nie mam żadnych xów co mogę coś podstawić/
7 maj 21:16
Anula: chyba że mam narysować poziomą liine od −1/2 na osi OY?
7 maj 21:17
ZKS:
| | 1 | |
Masz narysować y = − |
| czyli prostą poziomą do OX. |
| | 2 | |
7 maj 21:21
Anula: ok
7 maj 21:26