matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Anula:
Wiedząc ze log
p
2=0,43 oraz log
p
6=1,11 oblicz wyrażenia log
p
8
√
6
z dokładnością do 0,1
7 maj 21:07
ZKS:
1
log
p
8
√
6
= log
p
2
3
+ log
p
6
1
/
2
= 3log
p
2 +
log
p
6
=
2
log
p
2 = 0.43 / * 3 3log
p
2 = 1.29
1
log
p
6 = 1.11 / *
2
1
log
p
6 = 0.555
2
=
1.29 + 0.555 = 1.845 = 1.8
7 maj 21:25