funkcja wykładnicza
Michaś: Naszkicuj wykres f. Podaj jej miejsce zerowe oraz zbiór wartości:
f(x) = 2 x−2 − 4
7 maj 21:03
sazzi001: miejsce zerowe: za f(x) podstaw 0 i obliczysz bez problemu. zw odczytasz z wykresu. wykres
powstaje z przesunięcia wykresu 2x o wektor [2,−4] (2 w prawo, 4 w dół). a jak narysować
y=2x? zrób sobie mini tabelke i wpisz x=−1 , x=0, x=1 i ci wyjdą y. połącz punkty, przesuń o
wektor i jest
7 maj 21:15
sazzi001: miejsce zerowe: za f(x) podstaw 0 i obliczysz bez problemu. zw odczytasz z wykresu. wykres
powstaje z przesunięcia wykresu 2x o wektor [2,−4] (2 w prawo, 4 w dół). a jak narysować
y=2x? zrób sobie mini tabelke i wpisz x=−1 , x=0, x=1 i ci wyjdą y. połącz punkty, przesuń o
wektor i jest
7 maj 21:16