matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
metiu:
Wyznacz równania prostych przechodzących przez punkt P=(−1,2) i stycznych do okręgu o równaniu (x−3)
2
+y
2
=9
7 maj 20:42
bas:
z równania okręgu; (x−a)
2
− (y−b)
2
= r
2
wyznacz a
7 maj 20:45
metiu:
no a potem ?
7 maj 20:56