Jaka jest długość krawędzi sześcianu o objętości 729
Liceum Uzupełniające : Jaka jest długość krawędzi sześcianu o objętości 729
V=a3
podstawiamy zamiast V ,
729=a3
zamiast 729
wstawiamy
a3=729
a3=3√729
i dalej nie wiem co trzeba zrobić
7 maj 20:34
krystek: a policz 93
7 maj 20:35
Liceum Uzupełniające : prosze o pomoc
7 maj 20:35
krystek: a=3√729
7 maj 20:36
Liceum Uzupełniające : i co ma a=3√729
i co dalej
7 maj 20:41
Eta:
3√729= 3√93= 9
a= 9
7 maj 20:43
Liceum Uzupełniające : i jak ma ten a=9
to co wykonujemy
7 maj 20:45
krystek: A przeczytaj pytanie!
7 maj 20:49
Liceum Uzupełniające : Jaka jest długość krawędzi sześcianu o objętości 729
7 maj 20:53
picia: dlugosc krawedzi rowna sie 9. juz dawno masz wynik.
7 maj 21:01
Liceum Uzupełniające : dzięki

powodzenia na maturze zycze
7 maj 21:04
picia: nie mnie
7 maj 21:05
Liceum Uzupełniające : to wszystkim maturzystą życzę wypisania długopisu
7 maj 21:06