funkcja wykładnicza
ola: proszę o pomoc zrobieniu wykresu:( |2−3−x|−2 tylko proszę po kolei mi wypisać to
wszystko bo tak mnie sorka uczyła a ja się gubię do moduła
23 kwi 18:59
kamil: sprobuje pomoc
23 kwi 19:03
kamil: rozpisuje sobie ta funkcje po kolei jak ja mozna stworzyc
f1=(13)x to jest rowne 3−x
f2=−(13)x
f3=−(13)x+2
f4=I−(13)x+2I
f5=I−(13)x+2I−2
23 kwi 19:07
kamil: teraz opis sytuacji
23 kwi 19:08
kamil: rysujesz funkcje f1, nastepnie "przewracasz ja wzgledem osi OX, potem podnosisz o 2
wzgledem osi OX, potem odbijasz to co powstalo wzgledm osi OX a potem onizasz o 2
jednostki w dol
23 kwi 19:09
kamil: daj znac czy wszystko jasne
23 kwi 19:10
ola: czemu wziołes jedną trzecią a nie 3 przeciez masz 3 do potegi −x
23 kwi 19:14
23 kwi 19:16
ola: no w sumie i tak można
23 kwi 19:18
kamil: a znasz jakis inny pomysl? jak tak to podaj zawsze sie moze przydac
23 kwi 19:22