wzór
0v0: wie ktoś co to za wzór? co to za promień

r=√a
2+b
2−C
7 maj 20:29
Mateusz:
okręgu danego w układzie wspołrzędnych
7 maj 20:32
0v0: proszę o pomoc, jutro maturaaa
7 maj 20:32
0v0: a to A B C to co to?
7 maj 20:33
Mateusz:
wspołczynniki rownania okręgu w postaci ogólnej
7 maj 20:34
Eta:
o: x2+y2−2ax−2by+c=0 S(a,b) r= √a2+b2−c
7 maj 20:35
0v0: znam tylko postać (x−a)2 + (y−b)2 = r2
jaka jest ta inna postać..?
7 maj 20:35
Mateusz:
No widzisz P[Eta]] ja byłem zbyt leniwy zeby sie tak opisać
7 maj 20:35
0v0: dziękuje
7 maj 20:36
Eta:
Przy założeniu ,że a2+b2−c >0
7 maj 20:37
Mateusz:
no z tej postaci co napisałes zeby otrzymac taką co Eta napisała trzeba zastosowac wzor
skroconego mnozenia i otrzymasz to co napisała własnie Eta
7 maj 20:37
7 maj 20:38