?
Anula: Funkcja kwadratowa określona wzorem fx=x2+bx+c posiada miejsca zerowa −2.3 Wskaz poprawne
wartości wpsółczynników. i w odp A: b=−1, c=−6 , B: b−2, c=−3 wychodzą mi te same miesjca
zerowe co w zadaniu może ktoś to sprawdzić?
7 maj 20:24
nikon: pdp. A jest prawidłowa
7 maj 20:25
Anula: ale w B tez mi wychodzi
7 maj 20:25
krystek: y=(x+2)(x−3)=x2−x−6 Odp A
7 maj 20:25
Anula: ale w drugim wychodzi mi x1=2−4/2=−2 i x2=2+4/2=3
7 maj 20:27
nikon: wychodzi ci 3 a w odp masz −3 czyli B − fałsz
7 maj 20:29
Anula: czemu wychodzi tak samo?
7 maj 20:29
Anula: w odpowiedzi mam 3 a nie minus 3
7 maj 20:29
Anula: miejsca zerowe −2, 3 i tak miw yszło x1 i x2
7 maj 20:30
krystek: 20:25 masz wyniki
7 maj 20:31
nikon: sorry pomyliłam się, ale za to x1=−1
7 maj 20:33
krystek: Masz x1=−2 x2=3 i teraz postać iloczynowa
(x−x1)(x−x2)
7 maj 20:34
Anula: a nie mogę sobie podstawić za b i c tego co mam?
7 maj 20:38
Anula: podstawiłam −2 i −3 i miejsca zerowe x1 i x2 wyszło mi −2 i 3
7 maj 20:39
Anula: podstawiłam −2 i −3 i miejsca zerowe x1 i x2 wyszło mi −2 i 3
7 maj 20:39
krystek: Zawsz można iść dłuższą i krótszą drogą, byle nie zejść na manowce, i dojść do celu!
7 maj 20:40
Anula: aaa nie dobra wychodzi −1 ok źle wylizyłam
7 maj 20:40