matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
jutromatura:
Wiadomo, że W(−1) = −1 , gdy W(x) = 2x
3
+ px − 3 . Zatem wartość współczynnika p wynosi : A.1/4 B. –4 C. 4 D. −1
7 maj 20:17
krystek:
Tak trudno wyliczyć 2*(−1)
3
+p(−1)−3=−1 ?
7 maj 20:19
maturato:
odp b?
7 maj 20:21