matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie, obliczenia, dobrze?
maturzystka:
5−x
równanie
=0
x
2
−25
najpierw trzeba okreslić dziedzine czyli D=R\{−5,5} a rozwiązaniem tego równania jest x=5, ale nie nalezy do dziedziny, czyli równanie nie ma rozwiązana tak?
7 maj 20:08
Kaśka:
wygląda ok
7 maj 22:19