matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
syl:
x2 + y2 + 4x − 6y − 3 = 0 podaj wspolrzedne srodka okregu i promien. prosze mi to dokladnie rozpisac bo nie umiem tego zrobic
7 maj 20:06
Mati:
(x+2)
2
−4+(y−3)
2
−9−3=0 (x+2)
+
(y−3)
2
=16 S(−2,3), r=
√
16
=4
7 maj 20:26