.
Basia: Liczba większą od zera jest liczba:
A. 1/3 − 0,3
B. −√3 + 16/9
C. 14/3 − 4 √49/16
D. −22
7 maj 19:22
Kejt: A.
7 maj 19:24
7 maj 19:26
bas: pomłka A. 1/3 − 0, (3)
7 maj 19:26
Kejt: B.
7 maj 19:27
emil: a przecież D JEST WIĘKSZE BO −2* −2 = 4
7 maj 19:28
Eta:
W takim razie odp B)
| | 16 | |
−√3≈ −1,73 |
| ≈1,(7)... |
| | 9 | |
−1,73 +1,7777.. >0
7 maj 19:30
Kejt: nie..
−22=−4
(−2)2=4
7 maj 19:31
Eta:
emil −22= −(2*2)= −4 , (−2)2= 4
7 maj 19:31
emil: o kurcze, nie wpadł bym na to
7 maj 19:32