matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MACIERZE
the reds:
Rozwiąż równanie macierzowe [A]X = 4X + [B]
7 maj 19:02
Krzysiek:
AX=4X+B (A−4I)X=B X=(A−4I)
−1
B (o ile det(A−4I) ≠0 ) I− macierz jednostkowa
7 maj 19:29