matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązanie równania
gorzy:
Jak rozwiązać takie równanie? |log
2
(m
2
− 1| = 3
3
√
2
mi wyszło m = 3 lub m = −3 a w odpowiedziach jest jeszcze m = −
lub m =
4
3
√
2
. Czemu?
4
7 maj 18:30
gorzy:
okej, już wszystko wiem, nie uwzględniłem tej wartości bezwzględnej
7 maj 18:39