matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funckja odwrotna
StefanWyszyński:
6. Dla następujących funkcji znajdź funkcje odwrotna, x∈R a)f(x) =2*x+3= b)h(x)=(x−2)
3
=
1*1+1
a) f
−
1(x)=
2*x+3
1−1
1
b) h
−
1(x)=(
)
<
/div>
x−2
3
czy dobrze mysle ? nie ma pewnosci czy dobrze to zrobilem
7 maj 18:06