matematykaszkolna.pl
HELPUJ Kacper: Co mam sobie przypomniec na mature pisemna z angielskiego Jakie mogą byc formy pisemne, prosze o wymienienie wszystkich w jakiejs ladnej kolejnosci i przyklad kazdej emotka moze byc kopia z neta
7 maj 17:48
qwerty: Tutaj sami matematycyemotka Lepiej znajdz inne forum. Krótką formę możesz w sumie tylko.
7 maj 17:50
konrad: w szkole nie mówili co zazwyczaj jest?
7 maj 17:53
konrad: będzie pewnie jakiś list, ogłoszenie lub jakaś krótka notatka czy jak to się tam nazywa
7 maj 17:54
sazzi001: list formalny i prywatny, wszystkie formy czyli wszystko. trochę nie to forum. chyba że chodzi ci o rozszerzoną, wtedy 3 formy pisemne i gramatykę przede wszystkim
7 maj 17:55
firi: Matura z języka− trochę postrzelasz, napiszesz list i wracasz do domu.
7 maj 18:00
Franek: miał już ktoś j.angielski ustny (ja dziś miałem)
7 maj 18:02
asdf: i jak?
7 maj 18:02
Franek: 28 pkt
7 maj 18:03
Tragos: 28 pkt? coś się chyba pozmieniało? rok temu było max 20 ^^
7 maj 18:03
Franek: zmieszano podstawową z rozszerzoną
7 maj 18:04
konrad: to dużo, bo ja tam się nie orientuję?
7 maj 18:04
Franek: sam nie wiem....
7 maj 18:05
konrad: aha emotka
7 maj 18:06
asdf: jak oceniają? dają tak o punkty czy trzeba się nagadać ?
7 maj 18:06
asdf: 28/30 to chyba dużo, z drugiej strony to tak naprawdę nic bo nie liczą tych punktów na rekrutacji. Ważne by zdać emotka
7 maj 18:07
Franek: nawijałem cały czas emotka
7 maj 18:08
Dominika: ja mam ustny dopiero 24
7 maj 18:08
Dominika: ja z tych ustnych to chcę mieć byle 30%, aczkolwiek nie powiem, ze chciałabym mieć ładny wynik, bo np. z angielskiego cięzko pracowałam cały rok, tyle że ja polski i angielski to trochę noga jestem
7 maj 18:10
asdf: o czym miałeś zestaw ?
7 maj 18:13
Franek: o czym? rozmowa wstępna: jaki film lubię i dla czego, czy chodzę do muzeum i dlaczego, czy chodzę do restauracji i dla czego, i jeszcze jedno ale nie pamiętam dialog: chciałem się zapisać na kurs j.angielskiego zapytaj o cene, nauczyciela, powiedz że się chcesz zapisać i coś jeszcze ale nie pamiętam emotka na obrazku to miałem jakąś kobietę i faceta. Koleś trzymał za plecami kwiaty a ona się cieszyła pytania: czemu kobieta się ciesz, opowiedz o przyjęciu jakie zorganizowałeś koledze, a trzeciego nie pamiętam a to trzecie to były dwa rysunki jedna waga na której było jabłko i chamburger a na drugim owoce i warzywa pytania: czemu ludzie jedzą fasty, powiedz wady fastów
7 maj 18:21
ukaszek: Ja pisalem w tamtym roku. Pisemne (96% podst. 82%roz.) ustne (100% podst. 70%). Moze to zabrzmi banalnie, ale najwazniejsze w ustnych jest zeby sie nie wstydzic Jak zapomnisz czegos to nie ma sensu sie za dlugo zastanawiac bo mozna szybko sie zdenerwowac i dziura w glowie tylko sie powieksza. Byle mowic ciagiem z sensem. Wiele osob, czy to na lekcjach, czy wlasnie na maturze boi sie ze jak cos zle powiedza to zostana wysmiani, dlatego wola nic nie mowic. Poza tym ciezko niezdac ustnych, chyba trzeba przyjsc z obcietym jezykiem zeby nie ustukac tych 30%.
7 maj 18:34
Liceum Uzupełniające : ciekawe co będzie do napisania na angielskim czy pocztówka , zaproszenie , list do przyjaciela , list formalny do pracodawcy jak to typuje emotka
9 maj 20:26