ciąg arytmetyczny
Antonowa: liczby 5 i 8 są kolejno trzecim i czwatrym wyrazem ciągu arytmetycznego , wtedy siódmy wyraz
tego ciągu jest równy
7 maj 17:14
Ja: 15
7 maj 17:16
Antonowa: obliczenia

?
7 maj 17:18
Antonowa: a po za tym , źle , nie ma takliej odpowiedzi
7 maj 17:18
qwerty: 17
7 maj 17:20
Dominika: a4−a3=8−5=3, a więc r =3
a wiec a4 + 3*r = 8 + 3*3 = 17
7 maj 17:21
Dominika: a4−a3=8−5=3, a więc r =3
a wiec a4 + 3*r = 8 + 3*3 = 17
7 maj 17:21
Dominika: Przepraszam, powieliło mi się
7 maj 17:21
Antonowa: dziękuje
7 maj 17:23