matematykaszkolna.pl
matura Franek: Ale dzisiaj tłumy! Ciekawe czemu?
7 maj 17:10
Matti: Hahaha bo jutro maturka
7 maj 17:12
Matti: Hahaha bo jutro maturka
7 maj 17:12
Dominika: a ja tam nie wiem czemu
7 maj 17:13
Matti: Sam jutro pisze emotka
7 maj 17:15
Dominika: ja też
7 maj 17:16
Arcane ShadowMaster: Mam nadzieje że będzie sporo geometrii jak na marcowej.
7 maj 17:16
Maturzystka: Podobno matura to bzdura
7 maj 17:17
Matti: No no ja tez mam nadzieje ze bedzie duzo duzo geometrii
7 maj 17:18
qwerty: Bo matura to bzdura, ale nie przeszkadzaemotka
7 maj 17:23
monic: ja też piszę
7 maj 17:23
qwerty: Myślę, że wszyscy obecni piszą.
7 maj 17:24
kylo1303: Wy chyba nie wiecej co piszecie... Jak wam przywala dowody geometryczne to bedziecie mieli "wiecej geometrii"...
7 maj 17:24
Dominika: mogły by być równania i nierówności (na100%będą), nie chce prawdopodobieństwa choć umiem bo czasami jak dowalą, to mogę się posrać, a nie zrobię.. oj i nie chce zadań wykaż i udowodnij, niech będzie jedno a nie 3!
7 maj 17:25
qwerty: Byle na 30emotka
7 maj 17:26
Basiek: "Geometria"... Coś ze mną nie tak, bo ja jak widzę geometrię to mam dość...
7 maj 17:27
Dominika: Ja logarytmy
7 maj 17:28
Eta: Będzie dobrze ! emotka
7 maj 17:30
Franek: będzie i geometria i logarytmy emotka
7 maj 17:31
qwerty: wszystko będzie. Jesli ktoś umie to się nie prosi boga o dane zadanie, jeśli nie umie to będzie kombinował i albo użyje głowy i te 30 dostanie albo nie.
7 maj 17:34
asdf: Mi wszystko pasuje prócz zadania typu − z miejscowości A do miejscowości B jechały 2 pociągi czy coś w tym stylu. No i z prawdopodobieństwa i analitycznej trochę kuleje
7 maj 17:38
maturzystka: nienawidzę geometriiemotka ciezki dzień jutro
7 maj 17:38
asdf: 30% mam w zasięgu ręki
7 maj 17:39
Basiek: Będzie źle, będzie źle, ja to wiem emotka W tamtym roku nie było stereometrii jako takiej
7 maj 17:44
qwerty: tak jak jaemotka
7 maj 17:44
Franek: znacie jakąś stronę która wykresy robi?
7 maj 17:46
Basiek: wolfram robi wszystko?
7 maj 17:46
Franek: wielkie dzięki Basiek emotka
7 maj 17:48
Basiek: Nie ma za co. Przygotowuję się do roli jakieś służki/ pomocy domowej, czy czegoś takiego
7 maj 17:50
Liceum Uzupełniające : jutro będzie ciężko , masakra jutro bedzie
7 maj 17:51
qwerty: Może nieemotka Po co się schizować? Będzie matura to będzie.
7 maj 17:52
Liceum Uzupełniające : wiesz to racje, matura to bzdura , w ogóle nie powinno być matury nawet jak matury nie zdam to nic strasznego , tak jestem lepszej sytuacji bo ma zawód , niż wszyscy inni emotka
7 maj 17:55
Liceum Uzupełniające : matura ryje ludziom głowy ,
7 maj 18:00
asdf: jaki masz ? sprzedawczyk ?
7 maj 18:01
Liceum Uzupełniające : kucharza emotka dobry zawód , ale myślę że warto się uczyć , może mi się uda zdać maturę
7 maj 18:04
Franek: Basiek na służącą? z takim charakterkiem to nie bardzo
7 maj 18:05
asdf:
meju: a jak podjerzewacie jeśli chodzi o poziom trudnośći>? Podobno z roku na rok ma być coraz trudniejsza kurwa mać ja pierdolę!
Dominika: może obciągasz pączki w pomadzie?
7 maj 18:06
Dominika: ja chce taką jak w 2010 roku!
7 maj 18:07
Basiek: Ej, jak się postaram to mogę być miła. I nawet tak głośno nie krzyczę. Poza tym, coś robić trzeba. Jakbyś szukał sprzątaczki etc., to miej to na uwadze
7 maj 18:08
Arcane ShadowMaster: Nie spinajcie się tak bo to na gorsze wychodzi.
7 maj 18:08
Franek: i vice versa − czy jakoś tak
7 maj 18:09
Liceum Uzupełniające : ja by nie liczył że będzie łatwiej , ale fajnie jak by było łatwa matura
7 maj 18:09
Basiek: Będę pamiętać! Jakie są progi na PK?
7 maj 18:11
meju: wiadomo, że bez spiny ale jak dotąd wszystkie próbne zdawałem na 30%−35% więc lekkie sranie jest
Franek: przecież matematyka podstawowa jest łatwa 80% z tablic jak nie więcej
meju: tak się tylko mówi niestety
7 maj 18:13
Basiek: Nie jest. Ostatnio się o tym przekonałam.
olo: geometrii w tablicach nie znajde...
Arcane ShadowMaster: No to poucz się przez te parenaście h jeszcze.
7 maj 18:14
asdf: u mnie taki sam przypadek jak u meja, tylko, że to wiązało się z językiem polskim
7 maj 18:14
Ja: rysunekja nie zdam chyba
7 maj 18:15
Franek: jak nie? co potrzebne do geometrii? trygonometria, planimetria, a wzory na objętość masz podane na tacy
Liceum Uzupełniające : to prawda , geometrii nie ma na tablicy ciekawe co będzie na maturze
meju: no coś tam próbuje polski to bajki, zawsze zdasz, natomiast matmę już niekoniecznie
7 maj 18:16
asdf: z próbnej miałem jedną 30%, drugą 38% (sukces ) z polskiego, z matematyki trochę lepiej, ale zbiera Ci się sraka w gaciach to lepiej teraz niż jutro rano ewentualnie przed wyjściem
7 maj 18:18
pesciaa: ojj no ja to zdać zdam tylko ciekawe na ile
7 maj 18:18
Errant: Kto rozszerzenie z matmy pisze ?
7 maj 18:19
Ja: ja mam srake od wczoraj jak pomysle o matmie jutro to jeszcze z przedniego otworu mi leci
7 maj 18:19
złośnica: ja mysle ze wieszkosc z nas tu zda napewno, tylko pytanie na ile?
7 maj 18:21
Liceum Uzupełniające : no właśnie ile się zda
Ja: macie jakis zloty srodek na zdanie?
Errant: Według mnie podstawe można zdać spokojnie dzieki tablicom matematycznym w któych wszystko jest i trzeba sie pilnować z liczeniem lepiej mniej a lepiej emotka
Basiek: Weźcie się ogarnijcie. Pewne wyrażenia są niesmaczne. No i nie na miejscu.
Errant: lepiej mniej a porządniej *
7 maj 18:22
Franek: hahaha...
7 maj 18:22
qwerty: errant dobrze mówi, Może nie na 80% ale zdać dzięki temu, że się będzie kombinowało ze wzorami się da.
7 maj 18:23
Liceum Uzupełniające : DOBRE
7 maj 18:23
Ja: mam pomysl, dam komus kto ogarnia moj dowod i pojdzie za mnie?
7 maj 18:26
asdf: na srake dobry jest stoperan
7 maj 18:27
złośnica: ja licze chociaz na te 30%, wiecej nie jest mi potrzebne chociaz wiadomo, milo bedzie miec wiecej i miec satysfakcje ze jednak cos sie umie
7 maj 18:28
Ja: mam arkusz jutrzejszy przekupilem kuriera jak ktos chce to pisac
złośnica: ja licze chociaz na te 30%, wiecej nie jest mi potrzebne chociaz wiadomo, milo bedzie miec wiecej i miec satysfakcje ze jednak cos sie umie
Errant: Aa jeszcze jedna sprawa czytajcie ZE ZROZUMIENIEM polecenia do końca. W tamtym roku sie załatwiłem przez to ,że chciałem jak najszybciej przez co złe rzeczy liczyłem niby środkowe ale innego boku a to ważne emotka Powodzenia życze wszystkim
7 maj 18:29
asdf: powodzenia i pamiętajcie o stoperanie..
7 maj 18:30
Basiek: Ja jestem wręcz niesamowita w robieniu najgłupszych błędów Przede wszystkim spokój, opanowanie i liczyć dokładnie. emotka
7 maj 18:30
asdf: Co tam jakiś spokój i opanowanie, siła przychodzi od brzucha, a jak w brzuchu jest coś nie tak to przeszkadza w myśleniu. STOPERAN i cały czas do przodu
7 maj 18:32
Ja: ja ze soba wiadro wezme na wszelki wypadek
7 maj 18:34
złośnica: "Ja: mam arkusz jutrzejszy przekupilem kuriera jak ktos chce to pisac" nie wierze ci
7 maj 18:36
Franek: ja się zawsze mylę w dodawaniu, odejmowaniu i mnożeniu, dzieleniuemotka
7 maj 18:36
kacper: A ja liczę na zadanie z prawdopodobieństwa za 4 punkty
7 maj 18:38
qwerty: Liczę na farta i zaliczenieemotka
7 maj 18:39
Liceum Uzupełniające : fartem też można zdać
7 maj 18:40
dzasta: ja to życzę wszystim jutro zdającym POWODZENIA ! sama zdaję, będzie dobrze! w tamtym roku była trudna, dużo osób nie zdało, więc teraz musi być prostsza Franek, ja też się mylę w najprostszych działaniach...
7 maj 18:42
Franek: podobno najwięcej jest odp B
7 maj 18:42
Liceum Uzupełniające : MOŻLIWE B lub C będzie co czwarte zadanie może być D ODPOWIEDZ
7 maj 18:46
złośnica: a skad wy to wszystko wiecie?
7 maj 18:47
asdf: Mój kumpel ma fajną teorie na temat zadań zamkniętych "Jak nie wiesz to B"
7 maj 18:47
Liceum Uzupełniające : INTUICJA emotka
7 maj 18:48
Errant: Wyliczyli tego prawdopodobieństwo Prawdopodobieństwo na farta Lepiej tak obstawiać tylko wtedy jak macie zostawić pusta kratke w odpowiedziach emotka
7 maj 18:48
Domi: jak nie wiesz gdzie to strzelaj w B, tak to leciało !
7 maj 18:53
Maturzystka: A przyznają jakieś punkty za sam rysunek i wypisanie danych? emotka
7 maj 19:04
Franek: za poprawny rysunek 1 chyba
7 maj 19:05
złośnica: dobre, musze zapamietac tylko czy to rzeczywiscie prawda jest...
7 maj 19:05
Maturzystka: Dobrze wiedzieć Trzeba uzbierać jakoś te 30%
7 maj 19:06
Ja: rysunekja bede miec z 20%
7 maj 19:06
złośnica: mi sie wydaje ze jezeli zadanie jest za3,4 pkt to za rysunek wypisanie danych itp jest chyba 1 pkt no bo skoro robi sie rysunek ( poprawny! ) to widac ze sie cos zrozumialo, co nie?
7 maj 19:07
asdf: @Ja Widzę, że wszystko Ci się kojarzy z wiadrem, ale stoperan na 100% pomoże...
7 maj 19:10
cinek: Powiem Wam tak, żeby nie zdać matury trzeba być kompletnym idiotą. Dlatego nie macie się co martwić, wszyscy będziecie mieli dobre wyniki emotka Maturę z matmy można zdać nawet z samych zamkniętych wszystko strzelając (dla wprawy przed jutrem policzcie sobie jakie jest prawdopodobieństwo, że zaliczysz maturę z samych zamkniętych metodą na chybił trafił emotka ) Do tego wszystko jest napisane w tablicach. Powodzenia jutro!
7 maj 19:13
Ja: ja z zamknietych nawet nigdy nic nie wiem wiec wiesz
7 maj 19:13
złośnica: ja tez
7 maj 19:16
cinek: patrząc na ubiegłoroczną maturę (którą pisałem) i zamknięte pytania, to tylko jedno z tego co pamiętam było trudne
7 maj 19:17
Maturzystka: i ja czasem tylko rozwiążę jakąś nierówność
7 maj 19:17
Liceum Uzupełniające :
7 maj 19:24
clau: ja zrobiłam ten kolosalny błąd i próbowałam się jeszcze czegoś dzisiaj nauczyć/powtórzyć i teraz mam jakąś sieczkę w głowie jak na najprostsze zadania patrze. a jeszcze pojutrze rozszerzenie mnie czeka
7 maj 19:30
złośnica: dobrze ze ja nie pisze rozszerzenia, ale CLAU: powodzenia
7 maj 19:32
Maturzystka: Dajcie jeszcze jakies dobre rady, wskazówki emotka I tak chyba trzeba liczyć na cud Miajmy nadzieję, że w tym roku będzie łatwa matura
7 maj 19:34
cinek: dzień przed egzaminem nie powinno się uczyć, ale ja tą zasadę złamałem i miałem 92% z podstawy i 76% z rozszerzenia, więc tak źle nie było emotka Może to zabrzmi banalnie, ale... wyluzujcie emotka Stres jest najgorszym wrogiem. Ja podszedłem do matury (każdej, nawet z polaka, z którego jestem cienki, a streszczenia czytałem dzień przed egzaminem) z nastawieniem, że co ma być to będzie i Wy też tak zróbcie emotka
7 maj 19:37
Liceum Uzupełniające : łatwo powiedzieć , komu łatwo wiedza wchodzi do głowy to zda, dla mnie 30 % bedzie sukcesem ale zawsze trzeba myslec ,pozytywnie
7 maj 19:40
clau: dzięki Złośnica, przyda się! chciałabym wyluzować ale kurcze, tyle się uczyłam tej matmy, że szok! i chciałabym mieć dobre wyniki, ale w tym momencie nie potrafię większości zadań zrobić. błagam powiedzcie, że to do jutra minie !
7 maj 19:41
cinek: minie, minie, ja tak mam przed sesją emotka Jeszcze bym Wam poradził zapoznać się dobrze z tablicami, żebyście wiedzieli, gdzie czego szukać. No i jeśli czegoś na pierwszy rzut oka, to popatrzcie do tablic tam jest wszystko emotka
7 maj 19:49
cinek: @Liceum Uzupełniające I bardzo dobrze! Pozytywne myślenie jest najlepsze!
7 maj 19:50
Wera: Ja się wcześniej stresowałam, a teraz olewka totalna. Pewnie jutro przed samym egzaminem będzie kiepsko, ale też jestem tego zdania, że 'co ma być to będzie'! Powodzenia wam życzę, kopa w tyłek na szczęście i nie dziękujcie, żeby nie zapeszyć emotka.
7 maj 19:58
clau: to czas na relaks jakiś, idę na serial! a co jutro trzymamy kciuki za siebie nawzajem. musi być dobrze !
7 maj 20:03
Ja: rysunekja nie zdam
7 maj 20:09
Wera: "Ja" Jak będziesz tak gadasz, że nie zdasz, to Bóg Cię wysłucha. Po co sobie kopać dołek? Mów, że dasz radę, że jakoś to będzie! Jeśli nie zdasz, to przynajmniej będziesz wiedzieć, że wierzyłeś w siebie do końca. Ja też mam złą sytuację...ani razu nie zdałam próbnej, a pod koniec roku, nie wiedziałam czy zdam z matmy. Wiem teraz, że mój wysiłek nie może pójść na marne, dlatego wierzę, że dam radę...a jeśli nie, to przynajmniej spróbowałam emotka.
7 maj 20:15
Ja: a do tego nie zdam ustnego polskiego pewnie
7 maj 20:17
Liceum Uzupełniające : masz racje emotka Wera , mi też słabo idzie matma , , ale może będe miał szczęście jak mówią głupi ma szczęście
7 maj 20:18
Liceum Uzupełniające : emotka
7 maj 20:22
Wera: Damy radę
7 maj 20:28
blogther: Wera czyli jak bede sobie mowic ze z rozszerzenia bede miał 100% to tez mnie Bóg wysłucha?
7 maj 20:30
Wera: A czemu nie? Jeśli jesteś wierzący, to możesz się pomodlić o te 100%...ja tylko uświadomiłam mu, że jak będzie się nastawiać negatywnie, to kiepsko będzie z jego zdaniem maturyemotka. Trzeba wierzyć w swoje możliwości, bo na pewno tępy nie jest, skoro uczy się w liceum...
7 maj 20:35
blogther: i po co ja sie tyle uczyłem
7 maj 20:36
blogther: jak go stres zje to nawet najlepszy uczen nic nie poradzi
7 maj 20:37
Wera: Kochany...nauka i wiara w swoje siły się dopełniają. Nie ma jednego bez drugiegoemotka. Jedynie szczęście może Cię uratować od porażki. A jak ktoś się w ogóle nie uczy, olewa i narzeka, że nie zda, to sprawa jest dla mnie jasna.
7 maj 20:38
Ja: rysunekja nie zdam
7 maj 20:44
M11: Nie rozumiem osób piszących że nie zdadzą emotka nie macie znajomych którzy mogą wam wytłumaczyć? Jest jeszcze forum. Jak się NIC nie robi przez wszystkie lata to później nie płakać.
7 maj 20:48
Wera: Wiesz co? Ja osobiście nie mam znajomych, z którymi mogłabym się pouczyć. Fakt jest taki, że mają swoje osoby a innych nie mogą lub nie chcą nauczyć. Ale ja nie płaczę, tylko sama się uczę między innymi na tej stronieemotka. I na prawdę jeszcze niedawno miałam takie samo zdanie jak "Ja", że nie zdam i że jestem beznadziejna, ale powtarzam sobie, a nóż coś mi do głowy wpadnie. Jeśli się nie uda to trudno, a jeśli zdam, to będę dziękować, że się nie poddawałam do końca.
7 maj 20:54
pomocy:
x2+3x+7 

<0 Pomoze ktos w rozwiazaniu? Sry, ze nie dalem gdzie indziej, ale nie
3x2+5 
widze takiej opcji, wgl caly serwer widze przepelniony po maturach emotka Bede wdzieczny.
7 maj 20:58
pomocy: ok, juz dalem jako oddzielne
7 maj 21:01
Karol: rysunekWyczuwam sierpień
7 maj 21:08
Liceum Uzupełniające : Karol to tak dobrze że 28% bo mi wychodzi 24% z matmy
7 maj 21:10
Eta: @pomocy D=R bo 3x2+5 >0 zatem tylko licznik musi być <0 i otrzymujesz nierówność x2+3x+7 <0 Δ<0 −−− to nierówność sprzeczna
7 maj 21:12
Wera: Eta, dzięki za rozwiązanie...bo rozwiązywałam i wzięłam mianownik normalnie obliczyłam z delty, a widzę, że to błąd. Bo wzięłam 3x2+5<0 i wyszła mi parabola i przedziały. Natomiast licznik również mi wyszedł, że nie ma miejsc zerowych.
7 maj 21:17
pomocy: Dzieki wielkie !
7 maj 21:38