funkcja
Maturzystka: Rozwiąż równanie: x
3−12x
2+x−12=0.
x
3−12x
2+x−12=0.
x
2(x−12)+ (x−12) =0
(x−12) (x
2+1)= 0
x=12
To całe rozwiązanie?

Rysuje się parabole w takim wypadku
7 maj 16:59
picia: cale rozwiazanie. to rownanie, potrzebujesz tylko pierwiastki.
7 maj 17:04
Maturzystka: Ale pierwiastek jest jeden.
Gdyby były 2, to trzeba rysowac parablę?
A przy 3 wykres wielomianu?
7 maj 17:08
Arcane ShadowMaster: Niee, tylko przy nierównościach się rysuje.
7 maj 17:10
picia: a po co? to rownanie.masz trzy pierwiastki to jest rozwiazanie.zadnych przedzialow przeciez nie
bedzie.
7 maj 17:10
monic: x=12 i x
2+1=0
x=1
to jest równanie a nie nierówność

więc nic nie rysujesz
7 maj 17:12
Dominika: w nierównościach się rysuje, żeby lepiej było widać rozwiązanie i potem napisać odpowiedź,
tutaj masz już gotowe rozwiązanie
7 maj 17:13
monic: x=12 x=1 x=−1 to są rozwiązania (tam zapomniałam dopisać x=−1

)
7 maj 17:13
picia: nie monic x2+1=0 nie ma rozwiazan
7 maj 17:14
Maturzystka: x=−1 nie będzie, bo (−1)2= 1
7 maj 17:15
monic: a no tak sorry ... ja już nie myślę −−
7 maj 17:16
Maturzystka: Mi też już się wszystko miesza.
Jutrzejsza matura będzie porażką
7 maj 17:19
monic: haha też jestem maturzystką

teraz tym bardziej czuję ,że nic nie umiem xd
7 maj 17:20
Maturzystka: To powodzenia kolezanko!
7 maj 17:21
monic: i vice versa!
7 maj 17:22
Dominika: A ja jestem dobrej myśli
7 maj 17:23
Maturzystka:
Jak myślicie na co zwrócić jeszcze uwagę z zadań otwartych

Bo jakoś trzeba "uciułać" te 30 %
7 maj 17:25
e212112: moim zdaniem na bank będzie zadanie na s=vt. Jest zawsze, dużo punktów się dostaje, a każdy je
potrafi!
7 maj 17:28
Maturzystka: Z turystami albo droga A i B

Z tego zadania rezygnuje
7 maj 17:30
Dominika: niby łatwe, ale zawszę się gdzieś walnę w obliczeniach
7 maj 17:32
Dominika: zwróć uwagę jeszcze na bezwzględności liczb
7 maj 17:32
Maturzystka:
Trygonometria u mnie leży

Też warto poćwiczyć...
7 maj 17:34
monic: geometria anal

Stereomatria i Funkcje tego zawsze jest jak mrówków !
7 maj 17:43
monic: geometria anal

Stereomatria i Funkcje tego zawsze jest jak mrówków !
7 maj 17:44
Dominika: hihihih geometria jest spoko, są zadania banalne a są naprawdę trudne
7 maj 17:45