f
bas: jak ma wyglądac rysunek

TYMEK leżący w odległości 10 m od drzewa widzi jego wierzchołek pod kątem 45 stopni. Mój
rysunek , który zrobilam nie zgadza sie z póżniejszymi wynikami , wiec jeśli pomożeie mi go
stworzyć bede wdzięczna.
7 maj 16:57
krystek: h drzewa 10 m
7 maj 16:59
zią:

powinno być tak
wysokosc drzewa − h
1 =
h10
h = 10
x = 10
√2
7 maj 17:02
bas:

tak ?
7 maj 17:05
Mariola: zią rozwiązał ci całe zadanie, jest ok
7 maj 22:23
Mariola: zią rozwiązał ci całe zadanie, jest ok
7 maj 22:23
maturzysta: a co jeśli drzewo rośnie krzywo?>
7 maj 22:26
zuzka: ΩΔπδγββγδδπΔΔ
∞≥←⊂ i wtedy ci wychodzi dobry zapis
7 maj 22:30
maturzystka: to je wyprostuj.
7 maj 22:31