y
bas: wyrażenie 1−sin2α / cosα można w postaci;
a. sinα
b. 1
c. cosα
d. 1/cosα
7 maj 16:29
matura już jutro : c
7 maj 16:30
KPSL: 1−sin2α=cos2α
7 maj 16:31
sazzi001: odp c. wiesz czemu?
7 maj 16:32
Franek: sin2α+cos2α=1 ⇒ cos2α=1−sin2α − jedynka trygonometryczna
7 maj 16:32
bas: nie chodi mi o podanie odpowiedzi , tylko o pomoc w dojściu do tego jak mam to zrobić
7 maj 16:33
krystek: Popatrz co napisał KPSL
7 maj 16:34
bas: tylko czemu tm jest cos2α a nie cosα?
7 maj 16:35
krystek: Popatrz na zapis Franka
7 maj 16:36
7 maj 16:36