7 maj 16:23
7 maj 16:24
picia: jesli masz rozwiazac x to 1.wypisz dziedzine. 2.wymnoz na krzyz.
7 maj 16:27
krystek: D=R/{−2, 4}
1*(4−x)=x*(x+2)
7 maj 16:28
ANULKA: wyszlo mi √4{3} = x2 +x
7 maj 16:29
ANULKA: wyszlo mi 43 = x2 +x
7 maj 16:29
ANULKA: to drugie mi wyszlo
7 maj 16:29
asdf:
4 − x = x
2 + 2x
x
2 + 3x − 4 = 0
x
2 + 4x − x − 4 = 0
x(x + 4) −1(x + 4) = 0
(x − 1)(x + 4) = 0
x = 1 lub x = −4
_____
W dziedzinie powinno znajdować się 0?
7 maj 16:32
ANULKA: wlasnie wiem juz gdzie popelnlam blad dzieki asdf
7 maj 16:33