dziedzina oraz przeciwdziedzina
PiotrPiotrPiotrPiotrPiotr: 5. Dla funkcji: f1(x) = x2 dla wszystkich x ∈ R
Podaj dziedzinę…………… i przeciwdziedzinę……………. W postaci przedziałowej
dziedzina to bedzie R ?
a przeciwdziedzina f1(x)?
7 maj 16:23
krystek: Przeciwdziedzina to zbiór wartości funkcji !
7 maj 16:24
PiotrPiotrPiotrPiotrPiotr: czyli x2 ?
7 maj 16:25
SPlaczek: W poleceniu jest napisane ze ma to byc podane w formie przedzialowej a wiec:
dziedzina {0, 1, 2, 3, 4, 5...};
przeciwdziedzina {1, 4, 9, 16, 25, 36...}
PS. do zobaczenia jutro.
7 maj 18:39
asdf: ja bym to zrobił tak:
D = R = (−∞;∞)
ZWF = R+ = (0;∞)
7 maj 18:41