Jutro matura :(
OnaOnaOna: Witam,
Mam prośbę, może komuś się nudzi i mógłby udzielić mi wirtualnych darmowych korków?Byłaby
bardzo wdzięczna. Czuję się już załamana... RObie te zadania i nic mi nie wychodzi... Może
moglby ktos zrobic ze mna zadania podstawowe ktore ptrzydadza mi sie do jutrzejszej matury?
Bylabym naprawde bardzo wdzieczna za czyjes dobre serduszko:(
7 maj 15:48
Artur: Po pierwsze, nie załamuj się

Po drugie, skup się na zadaniach zamkniętych są o wiele, wiele
łatwiejsze. Jeżeli nie potrzebujesz 100% z rozszerzenia to spokojnie.

Jak mniemam zdajesz
tylko podstawę, i nie potrzebujesz super, extra wyniku ? Jak tak, to wyluzuj, i odpocznij.

Wydaję, mi się że zaaa baaaardzo się przemęczyłaś dlatego, nic Ci teraz nie wychodzi.

Rób, sobie na spokojnie teraz zadania zamknięte, z poprzednich lat i wrzuć na luuuz...

P.s
Podobnie miałem
7 maj 15:59
Zastanawiam sie: Zgadza się, zdaję tylko podstawę, rok temu oblałam


Moim zdaniem te zadania z arkuszy
maturalnych są dość inne... Jeśli to są podstawowe rzeczy, które powinien znać maturzysta to
ja jestem w takim razie zakonnicą... Albo jestem na tyle ciemna
7 maj 16:01
sazzi001: no to daj jakieś przykładowe zadania, spróbujemy zrobić je razem
7 maj 16:06
Zastanawiam sie: np. to zadanie:
Jeżeli
3√x= 5
3√7 , to x=

Zupelnie nie wiem jak to obliczyc
7 maj 16:08
Zastanawiam sie: lub to :
Liczba (2 − √2)2 − (2+ √2)2 jest równa ... ?
7 maj 16:10
7 maj 16:10
7 maj 16:11
grs: a pierwszy to 53√7 = 3√125*7 = 3√875
7 maj 16:13
grs: btw też robię zadania z gazety wyborczej
7 maj 16:13
sazzi001: @zastanawiam sie:
3√x=3√5*5*5*7
potem obustronnie podnosimy do potęgi 3, bądź jak kto woli po prostu opuszczamy pierwiastki. i
wychodzi:
x=875
7 maj 16:14
Maturzystka: Polecam Ci tę stronkę:
http://www.e-zadania.pl/
Jest odrazu z (filmikiem) wytlumaczeniem kazdego zadania.
Czuje sie przygotowana na tą mature dzięki tej stronce

W ciągu 3 dni przerobiłam cały materiał
7 maj 16:15
Zastanawiam sie: Dzięki wszystkim!
Super, fajnie i w ogóle... Wiem, że filmiki dużo dają, z tymże ja nie mogę ich oglądać

Zeżre mi cały internet... A tam, za pozno się chyba obudziłam z tym wszystkim..
7 maj 16:19
grs: ja się obudziłem dopiero dzisiaj i trzaskam zadania z wyborczej jak na razie, damy radę!
7 maj 16:22
Zastanawiam sie: a zadanie 10 z wyborczej zrobiłeś?
7 maj 16:25
grs: podstaw sobie
√2 za x −6 za y i powinno wyjść
7 maj 16:28
7 maj 16:31
Zastanawiam sie: Właśnie zauwzylam,
WIELKIE DZIEKI WSZYSTKIM

!

Biore sie do roboty
7 maj 16:35
grs: Powodzenia!
7 maj 16:36
Zastanawiam sie: Nie dziękuję,
Ale wzajemnie
7 maj 16:38
grs: jak tam poszło?
8 maj 12:31