s
amalefi: Współczynniki a, b, c funkcji kwadratowej y = ax2 +bx+c wpodanej kolejnosci tworza ciąg
arytmetyczny. Jednym z miejsc zerowych tej funkcji jest −3. Punkt o współrz˛ednych (1, 24)
nalezy do wykresu funkcji. Znajdz drugie miejsce zerowe oraz wartosci współczynników
a, b, c.
7 maj 15:31
matura już jutro : robisz układ z tych danych co je masz
7 maj 15:33
amalefi: no tyle wiem, ale co dalej?
7 maj 15:33
7 maj 15:33
amalefi: a skąd sie wzięło to b= ?
7 maj 15:35
amalefi: związek między sąsiednimi wyrazami ciągu?
7 maj 15:35
matura już jutro : b=a+c/2 , 0=a(−3)
2 −3b +c , 24=x
2+b+c , z tego masz układ i wyliczasz abc
7 maj 15:35
matura już jutro : b=a+c/2 , 0=a(−3)
2 −3b +c , 24=x
2+b+c , z tego masz układ i wyliczasz abc
7 maj 15:36
krystek: z def ciągu arytmetycznego: a,b,c tworzą c. arytm ⇔ c−b=b−a
7 maj 15:37
amalefi: oooo, to byłem na dobrej drodze, dzięki wielkie ludzie!
7 maj 15:39
asdf: Jak mam:
6 = a1 + r
6 = b
co dalej?
7 maj 15:54
asdf:
7 maj 16:00