dla chetnych
ANULKA: dane sa dwie funkcje homograficzne : F(x)= x4−x oraz
G(x)= 1x+2 , gdzie x ≠−2.
a)oblicz argument ,dla ktorego wartosc funkcji F wynsi √3 i podaj go w postaci a+b√c ,
gdzie a,b,c∊W i c>0.
b) rozwiaz nierownosc F(x)≤0.2
c) rozwiaz rownanie F(x)=G(x)
7 maj 15:15
asdf: √3(4 − x) = x
−x
√3 − x + 4
√3 = 0
−x(
√3 − 1) = −4
√3
x (
√3 − 1) = 4
√3
x = 6 + 2
√3
takie coś Ci wyszło?
7 maj 15:19
ANULKA: tak zgadza sie to jest do a) a pomozesz reszte?
7 maj 15:21
asdf:
c)
dasz rade
7 maj 15:23
ANULKA: super juz rozwiazuje
7 maj 15:25
asdf: powodzenia
7 maj 15:25
ANULKA: mozesz mi znajsc link do podobnych zadan rownania i nierownosci?
7 maj 15:39
7 maj 15:56
ANULKA: sprzwdzi ktos? w c)
wyszlo i 43= x2+x
7 maj 15:57
maturzystka: c) x(x+2) = 4−x
7 maj 15:59
ANULKA: w podpunkcie a) ma byc x≤
23
7 maj 16:03
ANULKA: maturzystko to ma byc rozwiazanie c

czy przypadkiem x nie maja byc przenesione na jedna
strone?
7 maj 16:04