matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
bas:
funkcja określona jest wzorem: x
2
− 4 f(x) = x
2
+4 ile ma miejsc zerowych
?
7 maj 15:06
krystek:
Nie podałeś w jakich przedziałach sa re funkje jeżeli f(x)=x
2
+4 to brak m zerowych w x∊R f(x)=x
2
−4 to m zerowe x=2 lub x=−2
7 maj 15:11