matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość odcinka
Asia-pomocy:
Punkty A(−5,2) i B(3,−2) są wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. Obwód tego trójkąta jest równy ?
7 maj 14:31
Alkain:
√
8
2
+4
2
=a 3a=obwód
√
64+16
=a a=4
√
5
ob.=12
√
5
7 maj 14:39
Asia-pomocy:
dziękuje ślicznie
7 maj 14:42