okrąg
;p: Styczną do okręgu (x−1)
2 + y
2 −4 = 0 jest prosta o jakim równaniu
7 maj 14:00
Fail: jak dla mnie takich prostych jest nieskonczenie wiele; ]
7 maj 14:04
;p: A. x = 1
B. x = 3
C. y = 0
D. y = 4
Takie są odpowiedzi
7 maj 14:07
matura już jutro : może trzeba jakąś jedną dowolną obliczyć ale sam nie wiem , s(1,0) i r=2 , może policz z
odległości punktu od prostej z wzoru , odległość musi być równa 2
7 maj 14:07
Eta:
Napisz jakie są propozycje odpowiedzi:
7 maj 14:07
Fail: no chyba ze to testowe

wiec S(1,0), r=2
B xD
7 maj 14:08
Eta:
odp A) x=3
7 maj 14:08
Eta:
miało być : B) x=3
7 maj 14:09
goldenfille: odp B
7 maj 14:09
;p: jak to zrobiliscie?
7 maj 14:10
Fail: wystarczy sobie wyobrazic okrag, a te proste nie sa skomplikowane xD
7 maj 14:11
Eta:
7 maj 14:13
goldenfille: narysuj w układzie współrzędnych okrąg ten i te wszystkie proste co masz w odpowiedziach i
wyjdzie która jest styczna
7 maj 14:13
matura już jutro : aha to on ma odpowiedzi A,B,C,D hahaha
7 maj 14:20
Jutrzejszy_Maturzysta: widzę,że ktos tu tez robi maturke 2011
7 maj 14:21
Jutrzejszy_Maturzysta: czyli x jest pionowo a y są poziomo ?
7 maj 14:24