weqfdq
emila: Przy projektowaniu przepustu odprowadzającego wodę z dwóch oddzielnych obszarów A,B zakłada się
że ilość wody przechodząca z obszaru A może wynieść: 0, 300, 600, 900dm sześciennych/s z
obszaru zaś B 0, 500, 1000, 1500dm3/s
a) zapropownować sensownie i naszkicować przestrzenie zdarzeń elementarnych Ω1, Ω2, Ω3 dla
doświadczeń D1, D2, D3 polegających odpowiednio na:
a1) obserwacji ilości wody pochodzącej tylko z obszaru A
a2) obserwacji ilości wody pochodzącej tylko z obszaru B
a3) obserwacji ilości wody pochodzącej łącznie z A i B
b) naszkicować i opisać za pomocą za pomocą zdarzeń elementarnych pochodzących z przestrzeni
zdarzeń elementarnych Ω1 lub Ω2 ,lub Ω3 następujące zdarzenia:
b1) C=ilość wody pochodzącej z obszaru A przekroczy 300dm3/s
b2) E=ilość wody pochodzącej z obszaru B wyniesie conajmniej 1000dm3/s
b3) F=C; G=CE; H=(C suma E)'
7 maj 13:18
1:
8 paź 23:02
1:
9 paź 00:50