Funkcja kwadratowa.
Piasek: | | 1 | |
Oblicz współczynniki b i c fun. kwadra. f(x)=− |
| x2+bx+c, wiedząc, że suma miejsc zerowych |
| | 2 | |
funkcji f wynosi 8, a największa wartość funkcji f jest równa 4 . POMOCY
7 maj 13:00
krystek: | | −b | |
q=4 czyli dla xw=p= |
| wartość funkcji wynosi 4 |
| | 2a | |
7 maj 13:12
Kacha: to jest rozszerzenie czy podstawa?
7 maj 13:18
Piasek: robie arkusze niby z podstawy ale niektore zadania mnie przerażają i są trochę wzięte z
rozszerzenia. Szczerze polecam wam książeczkę matematyka probne arkusze maturalne wyd: OE
mistrz.
7 maj 13:23