zadania
roxi: proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań
1.Oblicz promień okręgu wpisanego w trójkąt równoramienny oraz promień okręgu opisanego na tym
trójkącie wiedząc że jego podstawa ma długość 16 dm a kąt przy podstawie wynosi 80 stopni.
2.Wyznacz współczynniki a i b wielomianu W= ax+b jeśli dla wielomianów P=−2x
3+3x
2−1 i
Q=2(x−1)
2+3(x−1) zachodzi związek W*Q=P
3.Wykonaj działania:
| | 2x+2y | | 3y−x | | 3x2+5y2 | |
( |
| − |
| ): |
| = ? |
| | x−y | | x+x | | x2−y2 | |
7 maj 12:13
MaragaretBrown: Masz do tych zadań jakieś odpowiedzi? Nie chciałabym wprowadzić Cię w błąd własnym rozwiązaniem

Mam jeszcze pytanie do zad.3, a dokladniej chodzi mi o mianownik liczby odejmowanej. Czy na
pewno ma być tam x+x ?
7 maj 13:41
roxi: Nie mam odpowiedzi niestety. A jeśli chodzi o drugie pytanie to tak mam w zadaniu x+x
7 maj 14:13