trapez ( proszę o pomoc )
Liceum Uzupełniające : podstawa trapezu prostokątnego mająca długość 6 i 10 oraz kata ostrego jest równa 3
oblicz pole tego trapezu
h4=3
z tangensa liczymy
7 maj 11:46
picia: no to juz wszystko masz

podstaw do wzoru na pole.
7 maj 11:47
Liceum Uzupełniające : (6+10)*22=96
dobrze jest
7 maj 11:52
picia: tak

tylo tam jest *12
7 maj 11:53
Liceum Uzupełniające : gdzie jest *2
7 maj 11:54
Liceum Uzupełniające : gdzie jest te *12
7 maj 11:55
picia: w liczniku. h=12
7 maj 11:57
Liceum Uzupełniające : 6+10)*122=96
no i ma i co dalej
7 maj 12:00
picia: jak co dalej? nic. pole wynosi 96.koniec zadania
7 maj 12:00
Liceum Uzupełniające : dzięki
7 maj 12:07
picia:
7 maj 12:08