ciag geometryczny
olaaa: miejsce zerowe f−cji g(x) = x
2 − 9 sa dwoma kolejnymi wyrazami c.g . wobec tego iloraz ciagu
wynosi ......
7 maj 11:46
picia: −1

7 maj 11:49
olaaa: a skad Ci to wyszlo
7 maj 11:51
picia: a oblicz msc zerowe
7 maj 11:52
olaaa: Yym msc zerowe = 3
7 maj 11:55
picia: nie.
x2 −9=0
(x−3)(x+3)=0
x=3 x= −3
7 maj 11:59
olaaa: no wlasnie tak mi wychodzilo . i co z tym ilorazem
7 maj 12:00
picia: iloraz to ..... dzielenie
7 maj 12:02
olaaa: wydaje sie proste . Ale raczej nie ogarnelabym tego . Dzieki
7 maj 12:06
picia:
7 maj 12:06