liczba rozwiązań równania
gość: Liczba rozwiązań równania 3x2−12x2−4x+4=0 jest równa
A0 B1 C2 D3
Co z tym zrobić?
7 maj 10:51
picia: wyznacz dziedzine ⇒ mianownik≠0
oblicz licznik i sprawdz z dziedzina
7 maj 10:58
abc do letarg : pomnozyc przez mianownik skasuje ci się i rozwiazac rownanie

−3x
2−12=0
jak myslisz ile moze byc rozwiazan ?
7 maj 10:59
krystek: Zasada r−ń wymiernych :
licznik=0 i mianownik ≠0
7 maj 10:59
abc do letarg : hmm po co dziedzina jak to A B C D ?
7 maj 11:00
abc do letarg : kurde , sry musi byc dziedzina jesli by nie wychodzilo 0 rozwiazan
7 maj 11:01
krystek: Policz i wtedy podyskutujemy!
7 maj 11:01