ciag geometryczny
Olaaaa: an = 2 x 3
n . Suma 12 poczatkowych wyrazow jest rowna ......

Ktoś wie jak to zrobic
7 maj 10:13
Olaaaa:
7 maj 10:23
picia: wyznacz sobie 1 i 2 wyraz. potem drugi przez pierwszy i masz q

i potem do wzoru na sume.
7 maj 10:26
Olaaaa: gdybym umiala to zrobic nie umieszczalabym tego zadania tutaj . wiem jak sie wyznacza a1 ale w
tym wypadku nie moge go ruszyc . Mam zablokowane trybiki . Ktos ogarnie mi je
7 maj 10:32
picia: a1=6
a2=18
q=3
oblicz S12
7 maj 10:34
krystek: a
1=2*3
1=
| | a2 | |
a2=2*32= stąd q= |
| =.. |
| | a1 | |
7 maj 10:35
Olaaaa: Wynik mi wyszedl 313 − 3 , ale to tylko dlatego , ze pogubilam sie w skracaniu . I nie wiem
czy jest on prawidlowy . Bozeee co za kosmos .
7 maj 10:39
picia: no i dobrze
7 maj 10:44
Olaaaa: o.O
7 maj 10:46
tomek: Moglby ktos rozwiazac te zadanie chodzi mi o wyliczenie sumy .
7 maj 10:48
tomek: wynik na nic mi sie nie przyda skoro nie umiem go rozwiazac . Pozdrawiam .
7 maj 10:50