tryg
Terravita: Muszę to narysować ale nie wiem jak to rozłożyć do normalnej postaci aby móc to zrobić.
f(x)=sin2x * pierwiastek{ 1sin2x + 1cos2x } x∊(0,2π)\{π2 , π , 3π2)
7 maj 09:04
krystek: | | cos2x+sin2x | |
√ |
| i dalej dasz rade |
| | sin2xcos2x | |
7 maj 09:06
krystek: | | 2sinxcosx | | sin2x | |
a w mianowniku pierwiastka  sinxcosx) 2=( |
| )2=( |
| )2 |
| | 2 | | 2 | |
7 maj 09:09
Terravita: na to to ja wpadłem ale co dalej i jeszcze jest sin2x i jak to wszystko razem połączyć z
pierwiastkiem?
7 maj 09:11
krystek: a policz co z pierwiastka otrzymasz!
7 maj 09:12
Terravita: 1sin2xcos2x ?
7 maj 09:14
krystek: I mianownik masz rozpisany przeze mnie!
7 maj 09:17
Terravita: nie wiem o co Ci chodzi ...
7 maj 09:21
krystek: sin2xcos2x=(sinxcosx)2 i dalej masz
7 maj 09:23