matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
`
Dawid:
w okrąg o średnicy AB wpisano trójkąt równoramienny ABC w którym CB=6√2 długość tego okręgu jest równa ? Proszę o pomoc ,nie mam pojęcia ,jak rozwiązać to zadanie.
6 maj 23:35
picia:
r
2
+r
2
= CB
2
6 maj 23:40
Dawid:
czyli r=6 tak ?
7 maj 00:20