Wykaż , że ( jak za to się zabrać zadanie )
Liceum Uzupełniające : Wykaż ,że przekątna prostopadłościanu o krawędziach długości , a , b, c ma długość
√a2+b2+c2
6 maj 23:35
Liceum Uzupełniające : proszę o pomoc
6 maj 23:39
Liceum Uzupełniające : P=√a2+b2
tak się wykonuje , nie wiem od czego się zaczyna , niech to mi wytłumaczy
6 maj 23:44
rumpek: Tw. Pitagorasa i z głowy
6 maj 23:46
Kejt:

e
2=a
2+b
2
e=
√a2+b2
d
2=c
2+e
2
d
2=c
2+a
2+b
2
d=
√a2+b2+c2

wybacz..rysunek nie za ładny..bo na szybkiego robiłam..służy tylko do oznaczeń.
6 maj 23:48
Eta:

Dwa razy z tw. Pitagorasa
d
1=a
2+b
2 i d
2= c
2+d
12 = c
2+a
2+b
2 ⇒
d=
√a2+b2+c2
6 maj 23:50
Mila:

zTw,Pitagorasa:
p
2=a
2+b
2
d
2=p
2+c
2
d
2=a
2+b
2+c
2
d=
√a2+b2+c2
6 maj 23:51
Eta:
Oczywiście miało być d12=a2+b2
6 maj 23:53
Liceum Uzupełniające : skąd to wziąłeś d12=a2+b2
6 maj 23:56
Kejt: z twierdzenia Pitagorasa.
6 maj 23:57
Eta:
Echh ........ masz tyle rysunków i jeszcze nie wiesz?
6 maj 23:58
Kejt: To jak tu taki tłum..to ja lecę spać, dobranoc
6 maj 23:59
Eta:
Miłych snów

i
7 maj 00:00
Liceum Uzupełniające : nie wiem o co tu chodzi nie mi ktoś wytłumaczy po kolej
wykonywanie zadań , każdy daje przykłady a ja nie rozumie
7 maj 00:00
Kejt: och, dostałam jabłuszko, dziękuję

ale za pozwoleniem, zjem je dopiero rano..bo tak niezdrowo
na noc..
i wzajemnie
7 maj 00:02