;;;;
uległa dagmara: obliczy ktoś ten logarytm

log
62*log
6√64+2*log
63
6 maj 22:32
Basia:
√64 = (64)1/2 = 62
log6√64 = log662 = 2
i masz
2log62+2log63 = 2(log62+log63) = .....
dokończ
6 maj 22:39
uległa dagmara: 2log66=2
dziękuje
6 maj 22:42
uległa dagmara: a jak jest log62*2+... ← to 2 sie mnozy i dale na początku tak,przed logarytmem/?
6 maj 22:46
Kejt: log62*2=2log62=log622=log64
6 maj 22:47
Basia:
zapis log62*2 jest niepoprawny
albo log6(2*2) = log64
albo (log62)*2 = 2log62
to dwie różne wielkości, a w zapisie log62*2 nie wiadomo o którą naprawdę chodzi
6 maj 23:21