zad
Majka: Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)= −|x + 5|

prosze o wyjaśnienie krok po kroku
6 maj 22:05
Basia:
| czegokolwiek | ≥ 0 /*(−1)
− | czegokolwiek | ≤ 0
6 maj 22:06
Saizou :

np. tak
narysuj sobie funkcję y=lxl, następnie przesuń ją o 5 jednostek w lewo, następnie zrób symetrię
względem osi x, powinno wyjść ci coś takiego(patrz rysunek) , zatem ZW=(−∞:0>
6 maj 22:09
Majka: |x+5|≥0
x≥−5
−|x+5|≤0
x≥5
6 maj 22:10
raft: a czy wartość w funkcji bezw. nie powinna być " odbita " od osi rzędnych ?
6 maj 23:25
Basia:
raft nie
Majka x∊R, a wartości to y
jakie tam masz igreki ?
6 maj 23:30