matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zrobić?
tom:
Funkcja ma wzór f(x)= √3x + 6: rozwiąż: a) f(x)= g(x) gdzie g(x)= 2x+6 b) f(x)> g(x) gdzie g(x)= 2x+6
23 kwi 13:26
tim:
To jest
√
3x
czy
√
3
x?
23 kwi 13:26
tom:
to drugie x ma być za pierwiastkiem
23 kwi 17:18