matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
złośnica:
1
wartosc wyrazenia log
3
log
9
3 jest rowna?
81
jak to zrobic:((
6 maj 21:41
Kejt:
1
1
log
3
=log
3
=log
3
3
−4
=−4
81
3
4
1
log
9
3=log
9
9
1/2
=
2
teraz chyba już wiesz?
6 maj 21:45
złośnica:
a skad ci wyszlo
1
=log
3
=log
3
4
−
4
34
6 maj 21:56
Kejt:
patrz uważnie co napisałam..zrobiłaś u siebie kilka błędów. jest tak, bo: 81=9
2
=3
4
1
1
zatem
=
=3
−4
81
3
4
ze wzoru:
1
a
−n
=
a
n
6 maj 22:03
złośnica:
ja wale... to nie dla mnie
7 maj 14:42