matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole
annaa:
Dany jest trójkąt o bokach a = 8 cm i b = 14 cm oraz kącie zawartym między nimi α = 30o. Oblicz pole tego trójkąta.
6 maj 21:39
Basia:
1
P =
*a*b*sin(∡(a,b))
2
podstawiaj i licz
6 maj 21:58