go
bas: suma dziewięciu początkowych wyrazów ciągu geometrycznego , w którym , a2= 4, a5=−32, jest
równa :
a. 1024
b. −1024
c. −342
d.342
6 maj 21:29
picia: a1= −2
q= −2
6 maj 21:36
asdf: | | 1 − (−2)9 | |
S9 = −2 * |
| = .. |
| | 1 − (−2) | |
6 maj 21:37
bas: a jak to obliczyłaś?
6 maj 21:37
asdf: podpowiem, że odpowiedzi c i d odpadają bo nie dzielą się przez 3.
6 maj 21:38
asdf: co ja za głupoty pisze

źle.. nie czytaj posta z 21
38 tylko oblicz S
9
6 maj 21:39
6 maj 21:40
Lolaa:
c)−342
6 maj 21:45