matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
m. zerowe
asdf:
8x
4
+ 23x
3
− x = 0 x(8x
3
+ 23x
2
− 1) = 0 x(8x
3
+ 24x
2
− x
2
− 1) = 0 da się to jakoś obliczyć grupowaniem?
6 maj 21:17
Kejt:
nie, nie rozłożysz tego bardziej..chyba, że jest to na wyższym poziomie niż matura..
http://www.wolframalpha.com/input/?i=8x4+%2B+23x3+%E2%88%92+x+
6 maj 21:21
asdf:
pff, proste...
6 maj 21:22
ICSP:
licz ze wzorów Cardano
6 maj 21:38